Světová premiéra u vytápění hal

ISH Frankfurt

Pod heslem „Revoluce“ představuje Schwank, odborník na inovativní vytápění a chlazení hal, hned několik světových premiér z oblasti technologie tmavých zářičů a regulační techniky.

Pod heslem „Revoluce“ představuje Schwank, odborník na inovativní vytápění a chlazení hal, hned několik světových premiér z oblasti technologie tmavých zářičů a regulační techniky.

S celým ohňostrojem novinek a hned dvěma světovými premiérami se Schwank představuje na letošním ISH v hale 8, stánek H63. Pod heslem „Revoluce“ a tomuto přizpůsobenou koncepcí stánku představuje tento přední prodejce infračerveného vytápění hal téměř celou šíři energeticky úsporného vytápění hal, včetně plynových infračervených světlých a tmavých zářičů s kondenzační technikou, vratovými clonami, plynovými tepelnými čerpadly, regeneračními kondenzačními a tepelnými rekuperačními systémy i aplikacemi pro flexibilní ovládání.

Světové premiéra nové generace tmavých zářičů

Světovou premiéru slaví nová generace tmavých zářičů s názvem deltaSchwank. Inovativní tmavé zářiče kombinují moderní techniku hořáků s perfektně sladěnou směsí plynu a vzduchu. Zařízení tak dosahují hodnot emisí spalin na úrovni moderních kondenzačních kotlů a zaručují trvale vysokou účinnost u modulace, tedy vytápění v provozu s dílčím zatížením.

Inženýři firmy Schwank se soustředili především na vývoj jednotky hořáku. Tento přístup je u tmavých zářičů jedinečný. Směs plynu a vzduchu umožňuje nyní plynulou modulaci při současném přizpůsobení množství spalovacího vzduchu a plynu. Tak se zabrání snížení činitele sálání, resp. stupně tepelné účinnosti v provozu s částečným zatížením, ten zůstává po celý rozsah regulace stejně vysoký, a dokonce lehce stoupá. Provozovatelům naděluje nízkou spotřebu energie a nízké hodnoty NOx, kterých bylo dosud možné dosáhnout pouze u moderních kondenzačních kotlů. A kdo již zohledňuje směrnici ErP pro rok 2018, ten si s novou generací hořáků vybere dvakrát tak dobře: S účinkem k 1. 1. 2018 musejí všichni výrobci uvádět účinnost (sezónní účinnost) svých systémů vytápění v rámci EU. Produkty, které nedosahují minimálního stupně účinnosti stanoveného Komisí, se od 1. 1. 2018 nesmějí prodávat.

Hodnota „sezónní účinnost“ se skládá z kombinace různých kritérií účinnosti. Kromě činitele sálání se posuzuje stupeň tepelné účinnosti, možnost regulace zářiče a potřeba pomocné energie. A to nejen při plném zatížení, stupně účinnosti při částečném zatížení představují dokonce 85 % výpočtu. Tmavé zářiče, které jsou jako deltaSchwank v provozu s dílčím zatížením schopné udržet konstantní stupeň účinnosti, splňují směrnici ErP. A to již dnes.

Schwank je tak prvním výrobcem tmavých zářičů na celém světě, který kombinuje hořák se směsí plynu a vzduchu s tmavými zářiči. Navíc tato jednička na trhu vsadila na inteligentní spalovací automat, který může být integrován do systému sběrnice: nejlepší předpoklad pro rozsáhlou automatizaci budov.

Světová premiéra SchwankControl: Apple mezi ovládáním vytápění hal

Nová regulace SchwankControl spojuje inovativní regulační komponenty s jednoduchým uživatelským rozhraním. Pryč od komplexního zadávání údajů k intuitivnímu ovládání menu přes dotykovou obrazovku tak, jak to znají uživatelé ze svých chytrých telefonů. Nově vzniklé uživatelské rozhraní s funkcí kalendáře ve skutečném čase umožňuje rychlou regulaci topných zón, programování času směn, ale také jednoduchou správu přístupových práv. Integrován je také internetový prohlížeč umožňující zobrazování a ovládání z každého pracoviště firemní sítě nebo odkudkoliv na světě. Nová je také rozšířená údržbová a servisní funkce. Díky ní je možné z Kolína vyvolávat základní údaje relevantní z hlediska spotřeby a servisu, případně také analyzovat chybová hlášení vytápění. Díky těmto hodnotám je možné mnoho chybových hlášení odstranit hned z Kolína.

SchwankControl byl vyvinut speciálně pro světlé a tmavé zářiče Schwank a horkovzdušné jednotky Schwank a napojuje zařízení přes systém sběrnic. Regulace podrobně zobrazuje systémové parametry vytápění a dalece překračuje běžné zobrazení zap/vyp. SchwankControl je možné integrovat do všech běžných zařízení pro řízení budov. Díky integrovaným rozhraním umožňuje ovládání bezproblémově napojovat externí rozšíření jako čidla vlhkosti, dveřní spínače i jeřábové odpojovače pro ochranu jeřábové dráhy.

Vratová clona: Teplo a chlad zůstává tam, kde je

Na ISH vystavuje Schwank také systémy vratových clon SchwankAir. Nový produkt zahrnutý do programu eliminuje v průmyslových stavbách nechtěný průvan při otevřených vratech, tedy vstup chladného vzduchu v zimě nebo naopak v létě vstup teplého vzduchu do klimatizovaných prostor. Vratové clony se považují za doplněk k systémům vytápění nebo chlazení a v první řadě brání zbytečný energetickým ztrátám a zlepšují pracovní prostředí zaměstnanců. Vratové clony SchwankAir je možné dodávat jako vratové clony studeného vzduchu i jako vratové clony teplého vzduchu.

Zpět

Více novinek

Používá se řešení vytápění a chlazení haly Schwank

Schwank představuje vysoce výkonný elektrický zářič

Novinky, Ocenění

Společnost Schwank, lídr v oblasti vytápěcích technologií, přináší na trh elektrický infrazářič eSchwank S-18000, který je navržen tak, aby splňoval vysoké požadavky moderních průmyslových a komerčních prostor. Tento výrobek zavádí novou éru klimaticky neutrálního vytápění.

Inovativní průmyslový vodíkový zářič geniumSchwank získal evropský patent

Novinky, Ocenění

Průmyslový vodíkový zářič geniumSchwank obdržel oficiální evropský patent. Tento milník potvrdzuje nejen jedinečnost a inovativnost systému, ale také posiluje jeho postavení v oblasti udržitelného průmyslového vytápění.

Schwank zařazen mezi světové lídry na trhu

Novinky, Ocenění

Společnost Schwank je předním specialistou na průmyslové vytápění s mezinárodním dosahem. S více než 90letou historií je Schwank známý svými inovativními a komplexními řešeními pro průmyslové a komerční budovy.

Společnost Schwank na veletrhu v Brně prezentovala energetické inovace pro průmysl

Novinky, Ocenění

Na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně zaujal Schwank pozornost návštěvníků, když představil své nejnovější energetické inovace a řešení pro průmyslové a komerční prostory. Mezi hlavní témata patřilo vodíkové vytápění, průmyslové větrání a chlazení, elektrické infrazářiče a HVLS ventilátor MonsterFans.

Naše ocenění

Na co jsme hrdí

Ocenění „Die Welt Top 100“ pro společnost Schwank GmbH.
Ocenění „The Best of German Mittelstand“ pro společnost Schwank GmbH.
Ocenění „Industriepreis 2017“ pro společnost Schwank GmbH.
Ocenění „Großer Preis des Mittelstandes“ pro společnost Schwank GmbH.