Modulace: Soulad plynu a vzduchu

Stufenlose Modulation

Modulace není vždy modulace. Až díky simultánní úpravě plynu a spalovacího vzduchu bylo možné plně rozvinout výhody přizpůsobení topného výkonu skutečným tepelným požadavkům. Které výhody to jsou a jak je Schwank realizuje, se dozvíte zde:

Modulace není vždy modulace. Až díky simultánní úpravě plynu a spalovacího vzduchu bylo možné plně rozvinout výhody přizpůsobení topného výkonu skutečným tepelným požadavkům. Které výhody to jsou a jak je Schwank realizuje, se dozvíte zde:

Běžné hořáky často pracují s pevným výkonem. Přizpůsobení skutečným tepelným požadavkům probíhá pouze přes taktování hořáku. To způsobuje podstatné nevýhody: Výrazně se snižuje energetická účinnost hořáku a podstatně se zvyšují emise škodlivých látek. Pomoci může modulovatelný systém, tedy směs plynu a vzduchu, která může měnit výkon hořáku. K tomu ovšem nestačí pouze snížit přívod paliva. I spalovací vzduch je třeba přizpůsobit příslušné potřebě výkonu. Pouze tak je možné zabránit energeticky nevýhodnému spalování. Výhody simultánního přizpůsobení paliva a spalovacího vzduchu jsou jasné:

  • Přizpůsobení paliva a spalovacího vzduchu skutečným tepelným požadavkům zvyšuje celkovou energetickou účinnost.
  • Životnost systémů vytápění se výrazně prodlužuje díky sníženému počtu spínacích cyklů.
  • Před spuštěním systému se neprovádí „profukování“ vzduchem. Tak je možné snížit zbytečné tepelné ztráty.
  • Nízká teplota spalin způsobuje nižší rychlost spalin, takže je více času na vyzařování tepla. Roční stupeň využití stoupá.
  • Díky sníženému taktování se redukuje tvorba nespáleného podílu škodlivých látek, které vznikají při spouštění systému.

Díky své výhodnosti se modulovatelné hořáky při stanovování sezónní energetické účinnosti hodnotí o téměř 5 % lépe než nemodulovatelná nebo „rádoby“ modulovatelná zařízení [nařízení Ekodesign EU 2015/1188].

Jak výhodná může být instalace modulovatelného topného systému, ukazuje následující příklad z praxe. V distribučním centru obra mezi drogeriemi dm nahradil Schwank stávající zařízení s tmavým zářičem vlastním systémem vytápění s modulovatelnými tmavými zářiči. I přes instalaci téměř 150 kW extra výkonu bylo díky modulaci možné snížit náklady na energie o 26 %. S ohledem na tak vysokou energetickou úsporu se lehce vyšší investice amortizuje po cca jednom roce.

Čtěte zde, jak dm šetří.

Zpět

Více novinek

Používá se řešení vytápění a chlazení haly Schwank

Schwank představuje vysoce výkonný elektrický zářič

Novinky, Ocenění

Společnost Schwank, lídr v oblasti vytápěcích technologií, přináší na trh elektrický infrazářič eSchwank S-18000, který je navržen tak, aby splňoval vysoké požadavky moderních průmyslových a komerčních prostor. Tento výrobek zavádí novou éru klimaticky neutrálního vytápění.

Inovativní průmyslový vodíkový zářič geniumSchwank získal evropský patent

Novinky, Ocenění

Průmyslový vodíkový zářič geniumSchwank obdržel oficiální evropský patent. Tento milník potvrdzuje nejen jedinečnost a inovativnost systému, ale také posiluje jeho postavení v oblasti udržitelného průmyslového vytápění.

Schwank zařazen mezi světové lídry na trhu

Novinky, Ocenění

Společnost Schwank je předním specialistou na průmyslové vytápění s mezinárodním dosahem. S více než 90letou historií je Schwank známý svými inovativními a komplexními řešeními pro průmyslové a komerční budovy.

Společnost Schwank na veletrhu v Brně prezentovala energetické inovace pro průmysl

Novinky, Ocenění

Na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně zaujal Schwank pozornost návštěvníků, když představil své nejnovější energetické inovace a řešení pro průmyslové a komerční prostory. Mezi hlavní témata patřilo vodíkové vytápění, průmyslové větrání a chlazení, elektrické infrazářiče a HVLS ventilátor MonsterFans.

Naše ocenění

Na co jsme hrdí

Ocenění „Die Welt Top 100“ pro společnost Schwank GmbH.
Ocenění „The Best of German Mittelstand“ pro společnost Schwank GmbH.
Ocenění „Industriepreis 2017“ pro společnost Schwank GmbH.
Ocenění „Großer Preis des Mittelstandes“ pro společnost Schwank GmbH.